top of page
1. JOCHEN BRUSCH & FINN ELIAS SVIT 

CV – DUO BRUSCH & SVIT

 

Frederic Chopin udtalte en dag ; "Intet er skønnere end klangen af en guitar, bortset fra klangen af to." Med al respekt for den ærede maestro synes Jochen og Finn dog, at klangen af en violin og en guitar er endnu skønnere. Derfor skabte de i 1992 deres Duo.

 

 

INDSPILNINGER:

 

TREASURES for violin and guitar

MORE TREASURES for violin and guitar 

BAROUQE TRESURES

HOMMAGE AUX DANMARK

FAMOUS KEYBOARDWORKS BY BACH for violin and guitar 

ANIMALS IN MUSIC

SCHUBERT & PAGANINI 

 

OM DUOEN:

Duoen Jochen Brusch & Finn Svit har foruden koncerter over hele Danmark og mange steder i Tyskland medvirket på festivaler, ved koncerter og givet "masterclasses" i mange europæiske lande og fra kyst til kyst i USA . Duoens skolekoncerter, bl.a. med succes-forestillingen "Dyrene i Musikken", mere end 1000 koncerter i DK - har begejstret tusindvis af børn og unge over hele Danmark og i udlandet. Blandt de begejstrede var også den verdensberømte violinlegende Yehudi Menuhin, som har givet duoen sine varmeste anbefalinger.

 

2 Anmeldelser: 

 

NORDJYSKE STIFSTIDENDE. Tore Mortensen. 

"Med de mange års rutine bag sig spiller duoen med den naturlige indforståethed i sammenspillet, der lyder så ubesværet let, men som er alt andet end lige netop det. For det er ikke rutinen man hører, men også to musikere, der instierer på at musicere i øjeblikket, dét der gør, at man mange gange i løbet af en sådan aften bliver fanget ind og tryllebundet. I Schuberts Arpeggione-sonate oplevede man stærkest den ene side af Jochen Bruschs særlige talent, det stærkt romantiske udtryk, der dog aldrig forfalder til sentimentalitet. Han violin tone er salgit rislende og med samme intensitet som en høj cello, og den opleves efter en tid ikke blot med ørerne, min også med hele kroppen. Og Svit farvede med sit sikre akkompagnement musikkens mange karakterskrift med en stor rigdom af klanglige nuancer. Med Bruschs egen "Ørnen", var vi tilbage i det rene romantiske udtryk, rent og smukt......I sin soloafdeling med den sydamerikanske komponist Augustin Barrios, "La Catedral" skabte Finn Svit med en fløjlsblød - men forbavsende stor - guitarklang en række fine meditative stemninger.....Variationer over "Yankie Doddle Dandy", virtuost, overdådigt og uimodståeligt.  

 

Vejle Amst Folkeblad. Vibeke Kruse. 

"Jochen Brusch og Finn Svit er en erfaren duo med et fortræffeligt, præcist samspil og et nærvær og overskud til at gøre koncerten til en varm intim oplevelse. Begge spiller med sikker teknik og indlevelsesevne."

 

CV- JOCHEN BRUSCH - www.jochenbrusch.de

 

Uddannet ved musikkonservatorier i Duisburg, Essen, Hanover. Koncert-diplom fra „Royal College of Music“ i London.

 

Violinist i “Herning Stadstrio”, dernæst koncertmester ved “Philharmonie Essen”.
Lever i universitetsbyen Tübingen (Sydtyskland), hvor han har etableret en mangesidig musikalsk virksomhed. 

 

Som violinist fremfører Jochen Brusch violinkoncerter af bl.a. Mozart, Beethoven, Paganini, Mendelssohn, Brahms, samtlige soloværker af Bach, Ysaye’s solosonater såvel som mange andre værker af solorepertoiret. Hans særlige interesse har også de skandinaviske komponister samt andre rariteter, som f. eks. sjældent fremførte værker af de jødiske violinvirtuoser H.W. Ernst, H. Wieniawski, J. Joachim og F. Kreisler krydret med musikalske udflugter til andre genrer som tango- klezmer og zigöjnermusik.

Projektet “Retro Rock” sammen med den danske organist S.-I. Mikkelsen med rock-klassikere af bl.a. Pink Floyd, The Doors, Procol Harum, Jethro Tull, Led Zeppelin har i de seneste år vakt en del opmærksomhed.

Koncertrejser til mange europæiske lande, til det fjerne Östen samt gentagene gange til USA. Siden 2008 dirigent for et kammerorkester i Tübingen. Kompositioner og transskriptioner, blandt disse „30 Præludier“ af J.S. Bach transskriberet for violin og hans egen „Ørnen“, en publikumsfavorit. 
Indspilninger af mere end 150 værker på anmelderroste Cd’er. 

Jochen Brusch spiller på en violin af S.P. Greiner, som er en tro kopi af Paganinis legendariske Guarnerius.

Anchor 1

Anmeldelser fra skolekoncerter:

 

HELSINGE SKOLE:

 

Indledningsvis præsenterede Finn og Jochen sig: guitar og violin handlede det om. En lille snak med børnene. Stille og roligt. Børnene var straks nysgerrige. Var det Jochens lille accent, der gav dette pust fra den store verden?

 

De indtog deres pladser. Finn Siddende. Jochen stående. Børnene sang med på "Hør den lille stær". Imellem versene tryllede musikeren i fri udfoldelse med variationer over melodien, som til slut fik en sørgmodig drejning over i mol. 

 

Vi var fint igang med "Dyrene i Musikken". Der var Myggedans, Humlebien, Kanariefuglen, hvor Jochen demonstrede violinens utrolige muligheder.

 

Der var en elefantballet for sologuitar, hvor det lykkedes Finn at bruge instrumentet næsten som et lille orkester d.v.s. at holde gang i både melodi, akkorder, rytmesektion og bas.

 

Der var Kuk-kuk (gøgen), et charmerende lille stykke musik af den franske komponist Louis Claude Daquin (1694-1772). Der var Svanen. Utroligt - Jochen var Svanen. Og hvis ikke Finn havde været vandet, på guitaren, så havde svanen ikke kunnet svømme så flot omkring. 

 

Det var forfriskende at følge den måde, musikerne taklede gætterunderne på: Hvilket dyr er det ? Hvad siger du? en bi. Nej. Hvad siger du? En Myg. JA. Ikke noget med: Det kunne der måske godt have været noget rigtigt i. Næ nej. Væsgo. rigtigt facit. Sådan! Børnene var straks med på disse spilleregler, der skabte morskab og god underholdning. 

 

Koncerten igennem viste Finn og Jochen sammenspil af høj klasse. Ud fra grundopstillingen: Jochen stående, melodiførende med violinen, Finn siddende, akkompanemerende med guitaren, kunne de jonglere, manipulere med det musikalske stof, bytte roller, og på den måde præsentere et rigt varieret sammenspil, som i høj grad hold børnenes interesse fanget. 

 

Mod slutningen af koncerten var vi nået ind i en slags workshop-lignende situation. Der var gang i musikken, masser af temperament i luften: Jochen spillede, gestikulerede, instruerede, gav tips, "igen", "forfra", o.s.v., en multi optræden med violing og kropssprog, børnene gav spontant udtryk for stor glæde ved at være medvirkende.

 

Stort bifald til musikerne, ekstranummer og autografskrivning rundede den meget vellykkede koncert af. 

 

BORNHOLMS TIDENDE - VESTERMARIE SKOLE. 

Duoen Jochen Brusch,violin og Finn Svit, guitar, forstod som garvede musikere at få børnene i deres hule hånd, når de opfordrede dem til at bruge øjne og ører og være fuldstændig stille, mens de spillede, mens de til gengæld gerne måtte bruge hænderne, når de var færdige med et musikstykke. Det honorerede børnene på en meget flot måde, så de måtte give ekstranummer, før de ville slippe dem. Det var to topprofessionelle og meget dygtige musikere med en lange karriere bag sig hver for sig og en længere årrække sammen som duo, der gav fremragende eksempler på deres virtuositet på hver deres instrument, og samtidig var der bygget en masse musikpædagogik in i koncerten.

 

Finn Svit gav Daniel en gratis guitartime og lovede, at han kunne spille guitar efter blot to minutter, så Daniel helt uden hjælp kunne akkompagnere Jochen Brusch, og det kunne han virkelig.

 

De to musikere, der ud over at være virtuoser på deres instrumenter, som de gav en fremragende koncert på, er også store pædagoger som forstår at engagere børnene og fastholde dem med deres musik".  

 

Programmer - Jochen Brusch & Finn Elias Svit

Programmer for violin og guitar.

 

Program 1:

Händel: Sonata D major, Paganini: Sonata in E minor and various works, Chopin: Nocturne C sharp minor, Sarasate: Romanza Andaluza, and works by Kreisler, Henriques, a.o.

 

Program 2:

Veracini: Sonata A major, Tartini; The Devils Trill Sonata, Chopin: Mazurka in A minor, Dvorák: Indian Lament, Vieuxtemps: Yankee Doodle, Bazzini: La Ronde des Lutins, etc.

 

Program 3: 

Bach: French Suite, Haydn: Sonata in E minor, Schubert: Arpeggione sonate (2. and 3. Sentence)

 

Program 4:

Hommage aux Denmark

Danish composers and music related to Denmark: works by Buxtehude, Dowland, Vivaldi, Nielsen, Lumbye etc.

 

Program 5:

Schubert: Aonate Arpeggione, Paganini: selected works for violin and guitar at for both solo violin and guitar solo. 

 

Programmer for børn og unge: 

  • Dyrene i Musikken

  • Jorden rundt på 45 minutter

  • Heksedans - om Niccolo Paganini

  • Klassisk med Brusch og Svit

lysogmørke_3.jpg

Petersen & Svit turnere med programmet - Mellem lys og Mørke:

Rikke Petersen:

Uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Bruxelles, hvorfra hun opnåede 1. Prix, hun er ydermere solistuddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium. Rikke Petersen er freelance fløjtenist. Hun er flittig brugt solist i Den danske Folkekirke. Rikke Petersen har spillet med bla Den Fynske Opera, Odense Symfoniorkester, med hvem hun også har været solist. Rikke Petersen har arbejdet tæt sammen med Professor Keegan Young Chong, som også har dedikeret et værk til hende.

 

Finn Elias Svit:

Uddannet fra Det Nordjyske Musikkonservatorium og aktiv som concert musiker, workshop giver og ofte jurymedlem ved internationale guitar konkurrencer over det meste af Europa og i USA. Har indspillet og produceret anmelder roste CDer. I mange år musiker hos Levende Musik i Skolen med koncerter for børn og unge med emner klassisk musik. Årets kunster i Skørping Kommune i 2016. "Guitaren fyldte kirken med en varm og klar lyd, og musikstykket Idyl blev spillet, så det helt levede op til sit navn...på mindre en fem minutter skabte Svit med Recuerdos del Alhambra, Francisco Tarrega´s mest berømte musikstykke autentisk Andalusisk atmosfære i den lille kirke". Tarragas musik fik guitaren til at synge…”anmeldelse i Flensborg Avis.

Anchor 2
Anchor 3
bottom of page