top of page

 

Anmeldelser: 

VEJLE AMTS FOLKEBLAD

"Mauro Guilianis Variations on a Theme by Händel blev spillet med stor indlevelse og sikkerhed af den unge guitarist Finn Svit".

 

MUSIKBLATT (Tyskland)

"Finn Svit spiller meget seriøst men det er aldrig kedeligt. Det var skønt at høre hvordan polyfonien kom frem i Francis Cutting´s "Mrs. Anne Markham´s Pavane" og hvor ren og smukt Guilianis Händel - Variationer - flød fra den unge danskers fingre".

 

NORDJYSKE STIFSTIDENDE. Tore Mortensen. 

"Med de mange års rutine bag sig spiller duoen med den naturlige indforståethed i sammenspillet, der lyder så ubesværet let, men som er alt andet end lige netop det. For det er ikke rutinen man hører, men også to musikere, der instierer på at musicere i øjeblikket, dét der gør, at man mange gange i løbet af en sådan aften bliver fanget ind og tryllebundet. I Schuberts Arpeggione-sonate oplevede man stærkest den ene side af Jochen Bruschs særlige talent, det stærkt romantiske udtryk, der dog aldrig forfalder til sentimentalitet. Han violin tone er salgit rislende og med samme intensitet som en høj cello, og den opleves efter en tid ikke blot med ørerne, min også med hele kroppen. Og Svit farvede med sit sikre akkompagnement musikkens mange karakterskrift med en stor rigdom af klanglige nuancer. Med Bruschs egen "Ørnen", var vi tilbage i det rene romantiske udtryk, rent og smukt......I sin soloafdeling med den sydamerikanske komponist Augustin Barrios, "La Catedral" skabte Finn Svit med en fløjlsblød - men forbavsende stor - guitarklang en række fine meditative stemninger.....Variationer over "Yankie Doddle Dandy", virtuost, overdådigt og uimodståeligt.  

 

Vejle Amst Folkeblad. Vibeke Kruse. 

"Jochen Brusch og Finn Svit er en erfaren duo med et fortræffeligt, præcist samspil og et nærvær og overskud til at gøre koncerten til en varm intim oplevelse. Begge spiller med sikker teknik og indlevelsesevne."

 

WESTFALISCHE RUNDSHAU (Tyskland).

"Guitaristen Finn Svit lokkede charmerende klange frem af den originale franske guitar fra 1825 i værker af Henrik og Frederik Rung...en musikalsk af der længe vil blive husket" 

 

REPUBLIC NEWSPAPER (Bulgaria)

"Den danske guitarist Finn Svit viste stor kunden, både tenknisk og musikalsk".

 

DIE NORDDEUTSCHE (Tyskland)

"I de 3 afsluttende værker af Mangore, Tarrega og Albenis kunne man læne sig tilbage og drømme". Publikum slap ikke Finn Svit før at have modtaget 4 festlige ekstranumre".

 

ZEVENER ZEITUNG. (Tyskland)

"I værker af Dowland, Turina og Tarrega viste Finn Svit sig som en sand mester på sit instrument".

 

FLENSBORG AVIS

"Guitaren fyldte kirken med en varm og klar lyd, og musikstykket Idyl blev spillet, så det helt levede op til sit navn...på mindre en fem minutter skabte Svit med Recuerdos del Alhambra, Francisco Tarregas mest berømte musikstykke autentisk Andalusisk atmosphere i den lille kirke". Tarragas musik fik guitaren til at synge med nye udtryk. Det samme gjorde Finn Svit".

 

SCHWARTZWALDER BOTE (Tyskland).

"Finn Svit viste sig som en bestydningsfuld fortolker af Francisco Tarregás musik". 

 

Nordjyske Stiftstidende - CDén Guitar Impressions

5/6 stjerner - "..Cavatina fra filmen "The Deer Hunter", som runder CDén af, falder præcisdt ind i den gennemgående smukke og harmoniske stemning....Svit og Hebbs sammenspil er præcist og gnidningsløst og rummer stor skønhed".

 

HERNING DAGBLAD. Hennning Koldby Kristensen. 

Så hørte vi spansk musik: Finn Svit spillede solo Francisco Tarregás "Chaprico Árabe" - et musikstykke der både er smukt og stemningsfuldt, af en komponist der har spillet en central rolle for guitarens renaissance.....Jochen Brusch og Finn Svit havde en sensationelt og præcis sammenspil hvor musikken var ligesom den skulle være. Finn Svit akkompanerede præcist, smukt og responderende på Jochen Bruschs spil der var ren men også robust, sensitivt og med stor tone. En stemningsfuld og klangskøn kirkekoncert med finn Svit, guitar og et interessant og musikalsk genhør med Jochen Brusch, hvis varme og romantiske violinspil det altid glæder mig at lyttte til".

 

FLENSBORG AVIS: 

"Fremragende Debut... William Lawes blev spillet rent og særdelses flot...De to guitarvirtuoser gav en pragtfuld koncert og kom heller ikke uden om to ekstranumre". 

  

HOHENZOLLERICSHE ZEITUNG. (Tyskland)

Rent og meget ærligt er det musiske sprog som Jochen Brusch og Finn Svit byder deres publikum...og publikum klappede, stampede og piftede i begejstring over den bedste koncert nogensinde på Schloss Lindich".

 

FLENSBORG AVIS:

"De to musikere er dybt engagerende i det repertoire, som de elsker at spille og de elsker at kommunikere både med hinanden og med publikum. De formår at skabe nærhed i oplevelsen. En intim koncert - en stor oplevelse".

 

VEJLE AMTS FOLKEBLAD:

"Duoen fik alle til at smelte me Chopins Nocturne i cis - mol. Da de spillede Pablo De Sarasate´s fyrige Romanza Andaluza, smeltede kirkens mure og frem kom et pitoresk spansk landskab". 

 

CLASSICAL GUITAR, LONDON: ABOUT "TREASURES" FOR VIOLIN AND GUITAR

"..en første klasses indspilning. Musikernes spil er ikke mindre end helt engagerende og ens bevisthed vandrer aldring...hele denne recital er klar og naturlig afbalancert og retultatet en stor fornøjelse".

 

HENRY ROTH, STRAD MAGAZINE, LOS ANGELES: ABOUT "TREASURES" FOR VIOLIN AND GUITAR

"the playing is very clean, warmly vibrant in tonal projection and exudes purity of line and sincerity of purpose. Bravo!"

 

"deres spil er meget rent, varmt vibrerende og i tonal projektion og eksikvere renhed i linjer og meningsfuld ærlighed. Bravo". 

 

NORDJYSKE STIFTSTIDENDE: om "MORE TREASURES"

Værkerne er små perler af højeste karat som får en interpretation der på en ubesværet måde fremmer den specialiserede poiesi med vibrerende virtuositet.  Carl Skøtt, Nordjyske Tidende, Aalborg (DK)

 

bottom of page